top of page

(Oer) oude liefde

Ancient love

Dit is de liefde achter relaties. Vader, moeder, broer, zus, meester. Maar Ancient love is allesomvattend. Elke relatie kent zijn limiet. Ancient love niet. Deze stopt niet en blijft groeien. Het groeit op bewustzijn. Je bent het zelf. Oude liefde. Je bent ermee geboren. Spiritueel ontwaken betekent het blootleggen en laten bloeien van deze liefde. Je beseffen dat jij ook mij bent. We zijn niet gescheiden van elkaar. Het is 1 geheel. Wat ik ben, ben jij. Er is geen relatie, jij bent mij en ik ben jou. Dat is ancient love. Dit is het.

 

Verder hoef je niet te kijken. Als je verder gaat kijken tref je alleen maar ellende. Als je verder gaat kijken raak je verder verdwaald van je thuishaven. Wanneer het zoeken stop begint het doel. Het is het gevoel dat je zegt; “ik geef op” nog beter om op te geven voordat je gaat zoeken. Het is er al. Je bent al in je doel. Je moet zoeken naar water in de woestijn maar als je zoekt naar water terwijl je al in het water staat dan verwijder jezelf van de bron. Je haren zijn nat, je kleding is nat maar je hebt dorst. 

 

Als je zaad wil laten ontspruiten heeft deze ook ruimte nodig. Niet strak vasthouden maar loslaten.

Hoe vergeef je iemand die jou pijn heeft gedaan? Pijn gaat samen met liefde. Als je nooit van iemand houdt kunnen ze je ook geen pijn doen. Het doet pijn omdat er liefde is. Begrijp en accepteer het. Mediteer en center. 

Bron: H.H. Sri Sri Ravi Shankar

bottom of page