top of page

Understanding kindles love

 

Vriendelijkheisliefde

Probeer je niet altijd af te vragen of je wel van iemand houdt. Een wolk is ook wel eens voor de zon. Je weet dan ook dat de zon er nog wel is.

Wat is Atma, het betekend zelf. In India, als iemand onaardig doet is het ergste dat iemand dan niets zegt. Karma doet dan zijn werk. Niet als je boos terug reageert. Stilte is het beste medicijn voor geluk.

Het is belangrijk een doel te hebben. Weet je niet je doel? Maak een lijst wat niet je doel is. Helderheid zal komen. Leven is energie. Als water stroomt tussen twee wallen dan gaat het ergens heen. Dan is het ergens goed voor. Zonder zijkanten gaat het nergens heen en is het nergens goed voor. Bedenk ook dat wat je wil doen. Doe je het om indruk te maken op anderen of voor jezelf. Als je het doet om je ego te voeden zal je jouw eigen gevangenis creëren. Creëer geen competitie met anderen maar alleen met jezelf.

Vergeven, stel iemand zegt: ik ben zo boos op mijn vader. Ik vergeef hem nooit. Heeft hij er last van of jij? Als jij verder wilt zul je moeten vergeven. Bovendien deze persoon wist ook niet hoe hij het moest doen in het leven. Hij is dus ook slachtoffer. Een dader is dus ook altijd slachtoffer. Vragend om hulp. Daarom is het woord vergeven niet toereikend. Er zit een inhoud van slecht in.

 

Compassie hebben, als je dat kunt omvat je alle liefde die je zelf zult ontvangen. Van jezelf.

 

Een man spuugde op Budha. Budha bleef glimlachen en zei niets. De man sliep daarna onrustig en had spijt. Hij ging terug naar Budha en vroeg hem te vergeven. Dat kan ik niet zei Budha. De persoon die bespuugd werd is er niet meer. Het leven is als een rivier. Het leven verandert. Personen veranderen. Daarom is boos zijn over wat iemand vroeger heeft gedaan wellicht achterhaalt en onzinnig.

Beter is het om je hoofd leeg te maken. Waarom kijkt iemand nog TV. Alle soaps zitten in het hoofd. Zet het hoofd eens uit. 

God is in je hart. Je bent God. Iedereen is God. God is Iedereen. 

Oké maar ik ben zakenman/vrouw. Prima. Je speelt dat als rol. Daarbuiten die rol, thuis ben je thuis. 

Bron: Sri Sri Ravi Shankar

bottom of page