top of page

Love Need no proof

Liefde heeft geen bewijs nodig

Volg het pad van actie dan volgt er een vrucht. Verder kun je niets doen. Er is geen bewijs voor. Je zoekt vaak bewijs voor jezelf en verwacht je dat ook van anderen. Als je meer van jezelf leert houden dan verwacht je dat ook niet meer van de ander. Er is veel vrede-verstoring op dit vlak. En onduidelijkheid.

 

In het begin is verliefdheid rusteloosheid berust op entertainment. Het kan bijna stressvol zijn. In een bijna goddelijke houden van huist vertrouwen en een vredige rust. Je zult bloeien in liefde. Ze zullen je accepteren zoals je bent. Bewijs is niet nodig. Als je een diner geeft hoeft iemand ook niet te bewijzen dat hij honger heeft. 

Het vasthouden aan materie of wat iemand van je zal denken brengt ook onrust en zal je bloei remmen. Loslaten is het geheim om te ontvangen.

 

Het is alsof je je als bakker druk maakt om 1 broodje dat is gevallen. Je hebt genoeg brood. Al je kwaliteiten zijn bij je. Zorgen beperken ook je bloei. Zorg dat je in het leven staat, blijf in actie. Zorg dat je jezelf blijft ontwikkelen. Schrijf het op en just do it! Je kunt wel zeggen ik ga mediteren. Doe het ook.

Hoe vaak komt het niet voor dat anderen fantastische verhalen vertellen over helicopters skiën, 5 sterren hotels enz. En dan twijfel je aan jezelf. Niet nodig, deze wensen verwijderen je alleen maar van je center. Of dat mensen praten over hoeveel ze verdienen. Ze poetsen hun ego op. Als ze op 500 van de Quote staan kijken ze op naar de nr 1. De nr 1 wil wellicht de nr 1 van de wereld zijn. We willen altijd meer. Uiteindelijk gaat het om innerlijke progressieve groei. Daarom kan een arm iemand uit India veel “rijker” zijn dan een vermogend iemand.

Hoe dan ook. Ook al ben je rijk. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar probeer niemand te zijn. Niet arrogant in je hart. 

Bron H.H. Sri Sri Ravi Shankar

bottom of page