top of page

Cool Blue, duurzaam met een glimlach

Zonnepanelen cool blue

 • Bespaar gemiddeld € 813 per jaar

 • Installatie en uitleg door echte specialisten

 • Hulp bij een slimmer en duurzamer huis


Uitleg over groene stroom

Met een zonnedak maak je gebruik van groene stroom. Groene stroom wordt opgewekt door duurzame energiebronnen, zoals de wind en de zon. Dat is beter voor het milieu dan bijvoorbeeld 'grijze' energie. Maar wat is groene energie precies? En wat zijn de voordelen van groene stroom?

Groen versus grijs

· Groene energie wordt opgewekt door windmolens en zonnepanelen. Energiebronnen zoals de wind en de zon zijn onuitputbaar en er komen geen schadelijke stoffen door vrij.

· Grijze energie ontstaat door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas en aardolie. Dit zorgt voor broeikasgassen die schadelijk zijn voor het milieu. Bovendien raken deze bronnen uiteindelijk uitgeput.

De voordelen van groene stroom door zonnepanelen

1. Zonnepanelen zijn beter voor het milieu dan het gebruik van fossiele brandstoffen.

2. Je energierekening wordt lager omdat je met zonnepanelen zelf energie opwekt.

3. Je bent minder afhankelijk van een energieleverancier.

4. Je bent niet afhankelijk van eindige, fossiele brandstoffen.

Hoe weet ik of ik groene stroom gebruik?

In de praktijk merk je geen verschil tussen groene of grijze energie. Het komt uit hetzelfde stopcontact en wordt op dezelfde manier gebruikt. Maar voor het milieu en je energierekening is het verschil absoluut merkbaar. Als de opbrengst van je zonnepanelen niet je totale verbruik dekt, gebruik je ook stroom van je energieleverancier. Ook in dat geval kun je kiezen voor het afnemen van groene stroom. In veel gevallen krijg je daar een garantiecertificaat of een groencertificaat voor.

Kosten zonnepanelen

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het totale systeem. Denk daarbij aan de zonnepanelen zelf, de omvormer en het type bekabeling. Ook het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is van belang bij het beantwoorden van deze vraag.


De kosten van verschillende systemen en panelen

De prijs voor een zonnepanelen systeem is erg afhankelijk van jouw situatie. Bijvoorbeeld van het type dak dat je hebt, hoeveel panelen we installeren of welk soort omvormertechniek het beste bij jouw situatie past. Ter indicatie: de totale netto investering voor een gemiddeld systeem ligt tussen de 3000,- en 6000,- euro. Deze prijzen zijn inclusief een complete installatie. Vragen of hulp nodig? We staan voor je klaar om je te adviseren over het zonnepanelen systeem dat het best past bij jouw wensen en situatie. Zo bespaar jij straks optimaal op je energierekening.

Bron: https://www.coolblue.nl/zonnepanelen/advies/financien/kosten-zonnepanelen?cmt=c_a,cid_11260603129,aid_112081204473,tid_kwd-30087904791,gn_g,d_c&gclid=Cj0KCQiAvbiBBhD-ARIsAGM48bz_yOKedBppb1VRFWKj7tXb9Lf_-MHV2cEZkVhU4s4CURX6fxE-svMaAvYGEALw_wcB

Andere bron: zonnepanelenplanet.nl De Coolblue zonnepanelen worden dus door het bedrijf zelf gebruikt. Hierdoor maakt Coolblue zichzelf nog weer iets duurzamer.

Hoeveel kosten Coolblue zonnepanelen?

De kosten van Coolblue zonnepanelen staan niet vermeld op de website. De gemiddelde prijs van zonnepanelen van dezelfde kwaliteit als de Coolblue zonnepanelen liggen tussen de €600 en €700. Aangezien dit sterk kan verschillen per situatie is het een logische keuze om dit niet op de website te vermelden. Op deze manier probeert Coolblue teleurstelling te voorkomen. De werkelijke prijs van een zonnedak door Coolblue wordt onder andere beïnvloed door meerdere factoren:

 • Grootte van het dak;

 • Het soort zonnepaneel;

 • Hoeveelheid zonnepanelen;

 • Moeilijkheid van de installatie.

Vandaar dat Coolblue eerst met je in gesprek wil over de eerder genoemde factoren voordat ze beloftes maken. Daarom krijg je de prijs van deze zonnepanelen pas na je adviesgesprek.

Voordelen van het kopen van Coolblue zonnepanelen:

Coolblue staat bekend om hun goede service. “Alles voor een glimlach” luidt de bekende slagzin van dit bedrijf. Deze service kun je ook verwachten wanneer je zonnepanelen bij hun besteld. Naast de befaamde Coolblue-service, zijn er nog meer voordelen wanneer je zonnepanelen bij Coolblue koopt en deze door hun laat installeren:

 • Advies vooraf;

 • Prijs inclusief installatie;

 • Installatie binnen één dag;

 • Direct inzicht in je opbrengst;

 • Eén betrokken partij voor de aankoop, levering en installatie van de zonnepanelen;

 • Ondersteuning na installatie;

 • Gratis dak-check.Persbericht

Vanaf 5 september 2019 kunnen klanten bij Coolblue terecht voor zonnepanelen. Zoals ze van Coolblue gewend zijn, krijgen ze persoonlijk advies over het beste zonnedak voor hen en komen échte Coolblue’ers de zonnepanelen installeren.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Ontwerp, advies én installatie door échte Coolblue’ers met een glimlach. We geven onze klanten persoonlijk advies, ontwerpen samen het zonnedak en komen het vervolgens zelf installeren. We gaan pas weg als alles werkt en ook na installatie staan we voor ze klaar. Zo gaan we nóg meer klanten blij maken.”

Coolblue start met de verkoop en installatie van zonnepanelen in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg. Later dit jaar wil het e-commercebedrijf het voor klanten in heel Nederland mogelijk maken om zonnepanelen te bestellen en te laten installeren. Voor meer informatie over zonnepanelen bij Coolblue, ga naar coolblue.nl/zonnepanelen.


Bron: https://www.coolblue.nl/zonnepanelen

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page