top of page

The Gut Mother

About

Het microbioom weegt ongeveer 1,5 kg en zou je ons computersysteem kunnen noemen. Bij een storing zien we overgewicht, veel laaggradige ontstekingen, allergieën, huidproblemen (acne, eczeem) en ook depressie vindt hier zijn oorsprong. Het complete immuunsysteem huist in deze mystieke tuin in je darmen.

Green Juices

Missie

Iedereen die zicht prima voelt, fantastisch te laten voelen. Een lichaam met een gezond microbioom wordt ook minder snel ziek! Wellicht ben je hier omdat je een probleem wilt oplossen. Ten eerste wil ik je zeggen; ga altijd naar je huisarts als je problemen hebt met je gezondheid. Deze site is om jou via een nieuwe leefstijl vrolijker, fitter, slanker en stralender in je vel te laten voelen. 

Citrus Fruits

Wat is je Microbioom

Elk microbiota (poppetje) heeft zijn eigen taak. Er is veel te doen in het lichaam. Standaard zaken zoals het aansturen van de organen en hun functies. Ook bijvoorbeeld de longen staan in verbinding met het microbioom. Een longontsteking ligt op de loer als de virus en bacterie microbiota de overhand krijgen. Virussen en bacteriën zijn heel slim want ze maken gebruik van een camouflagepak die we BIO-film noemen. Een plakkerige laag, je voelt deze bijvoorbeeld op je tanden (plaque) als je te lang je tanden niet hebt gepoetst of als je jouw doucheputje schoonmaakt. Het mooie is dat er stoffen zitten in bepaalde voeding die dit camouflagepak uit kunnen trekken. Helaas zijn er ook producten en omstandigheden waar BIO-films gek op zijn. Gelukkig kunnen we ook onze goede microbiota vrienden (darm flora) te laten groeien door onze binnentuin goed te bemesten. Net als in een echte tuin heeft elke plant weer een andere grondstof nodig. In basis gaat het om diversiteit. Daarnaast kun je nog kiezen om in je darmfora (microbioom) een bepaald ongemak aan te pakken waarvan overgewicht, huidproblemen, somberheid, overgangsklachten de belangrijkste zijn. 
 

Citrus Fruits
bottom of page