top of page

The Source

De Bron

Je vraagt je af, hoe word ik gelukkig? Geluk zit in jou. Het ego maakt het vaak ingewikkeld. Die zegt; beklim de Mount Everest, dan kom je in de krant. Of reis in een ballon rond de wereld. Wat is het nut? Het ego wil altijd iets ingewikkelds. En we willen alles snel. Het snelst om gelukkig te worden is om langzamer te gaan. Je haast is een obstakel. Relax. En kijk hoe mooi de wereld is. Wat je allemaal hebt om dankbaar voor te zijn. Als we 10 leuke dingen meemaken en 1 niet leuk moment zijn we alle leuke momenten vergeten. 

 

Iemand die in een psychiatrische inrichting zit denkt dat de artsen gek zijn. Op het moment dat je inziet dat de artsen oké zijn dan ben je beter en ga je naar huis. Hetzelfde gebeurt in het “gezonde” leven. Je kijkt door dik ietwat bedompt glas. Pas als je dat beseft ben je al weg van het glas en ziet de wereld er fris uit.

Probeer je te concentreren op jezelf, eet gezond en geniet van de natuur en zijn stilte. Omarm ook de nadelige momenten. Want als je geen stress kent ken je ook geen innerlijke rust. En ziek zijn leert je te een gezond lichaam te waarderen. Soms moet je even van je pad af om je te realiseren dat je al in de hemel op aarde bent.

Het meest gegeven in de wereld en het minst aangenomen is advies. Iedereen geeft ongevraagd advies of zijn mening. Bijna niemand vraagt erom of doet er iets mee.

Bron: H.H. Sri Sri Ravi Shankar

bottom of page