top of page

We are love

Wij zijn liefde

Onze mind is in basis gemaakt uit liefde. Vanuit deze liefde ontstaat ook bijvoorbeeld jaloezie. Bijvoorbeeld door onze liefde voor geld. Alle emoties komen hier uit voort. Het is ons niet geleerd om hier mee om te gaan. Emoties als woede bijvoorbeeld. Spiritualiteit komt al helemaal niet aan bod. Ja in de vorm van godsdienst. Maar godsdienst is de bananenschil en spiritualiteit de banaan. In de naam van een godsdienst zijn al zoveel oorlogen gevoerd. Maar de binnenkant, de banaan is gebaseerd op vrede. Net als onze binnenkant, de ademhaling is ook gebaseerd op vrede.

 

Ben je echt aanwezig. Wat hoor je. Terwijl je dit leest zeg je in je hoofd al ja ja of nee nee. Dat is logisch wat we zijn intellectueel. Net als ons geheugen. Anders dan van een kind. Het vecht vandaag en speelt morgen weer met dezelfde kinderen. Maar als we naar volwassenen kijken werkt het heel anders. Als iemand onaardig tegen je is geweest zul je tegen jezelf zeggen “ik ga dit nooit vergeten”.  En wie is hier dan nu de verliezer.

 

Het in staat zijn de bovenkamer te kunnen schoonmaken van negativiteit heet spirituele evolutie. Deze schoonmaakbeurt doe je met meditatie. Dan het Ego. Heb je gemerkt dat je dan groter wordt. Als je ongelukkig bent voel je jezelf kleiner. Hetgeen wat groter en kleiner wordt heet Ego. Ons leven is als een rivier. Alles verandert, onze ideeën, gevoelens. Er is niets wat niet verandert behalve je diepste ik, je spiritualiteit. Je kunt oefenen niet meer zo kwetsbaar te zijn voor deze veranderingen.

 

Ademhalingsoefeningen zijn belangrijk. Het eerste wat je deed bij je geboorte is inademen en het laatste wat je doet voor je sterft is uitademen. Maar we hebben nooit geleerd over het ademen. Er zit zoveel energie in. Elk kind doet aan Yoga. Kijk maar naar een baby. De baby slaapt in de cobra pose, legt zijn been in zijn nek. Een baby huilt om zijn ademhaling te sterken. Emoties worden geblokkeerd als ouders direct het huilen proberen te stoppen. Ook bij een baby geldt het leren van contradicties. Geen plezier als je geen verdriet hebt leren ervaren.

Maya is datgene wat meetbaar is, je kunt er een maat en gewicht aangeven. Het kan ook veranderen. Liefde is geen Maya, jij bent geen Maya.

Waarom gebruiken we producten van de hele wereld, eten, kleding, technologie. Waarom delen we geen wijsheid. Waarom leren we niet alle Global wijsheden aan kinderen. We zouden ze moeten leren over de wereld, er samen een betere wereld maken en achterlaten.

Depressie ontstaat door constant je af te vragen hoe het met jezelf gaat. Terwijl als je meer anderen helpt word je minder snel depressief. Hoe meer mensen op zichzelf gericht zijn hoe meer depressie er zich zal ontwikkelen. Care & share.

Bron: H.H. Sri Sri Ravi Shankar

s.

bottom of page