top of page

De echte Gooise plaatsen zijn (in aflopende grootte): Hilversum (de grootste gemeente en min of meer de centrumplaats), HuizenBussumNaardenLaren en Blaricum. Beide laatste plaatsen bezitten nog het meest een dorpskarakter, compleet met een authentieke Gooise brink. Eigenlijk was van oudsher alleen Naarden een stad, de andere plaatsen waren dorpjes. Nu is Hilversum met bijna 90.000 inwoners de grootste woonplaats, voor de combinatie Naarden-Bussum met ongeveer 50.000 en Huizen met 42.000 inwoners.

Laren en Blaricum waren tot omstreeks 1850 kleine, arme boerendorpen. Vanaf de komst van de stoomtram in 1882, tot omstreeks 1950, vestigden zich hier vooral beeldend kunstenaars met beroemdheden als Anton Mauve (leermeester van Vincent van Gogh), Jan Sluijters en Ferdinand Hart Nibbrig. In 1911 vestigde de Amerikaanse schilder William Singer (1868-1943) zich in Laren. Hij en zijn vrouw waren kunstverzamelaars. Mevrouw was tevens muziekliefhebber en een niet onverdienstelijk pianiste. Na het overlijden van William Singer (in Noorwegen) en de terugkeer van zijn vrouw in Nederland, heeft zij het initiatief genomen om de William H. Singer Foundation te stichten en daarmee het museum en het theater te stichten van Singer Laren.

Laren en Blaricum zijn nu vooral woondorpen voor tv-sterren en de nouveaux riches, die in de boom van de jaren 1990-2000 snel geld hebben verdiend. Blaricum is nu volgens het CBS de 'rijkste gemeente van Nederland'. Laren is de meest vergrijsde gemeente van Nederland. Bron; Wikipedia

Ruiter vereniging Stad & Lande:

 

Heb jij je paard in een weiland staan of thuis maar je wilt wel in een professionele achterbergbak kunnen rijden wordt dan lid van ruiter vereniging Stad & Lande. Kijk voor meer informatie op: Stadenlanderuiters.nl

Bottertocht:

Wilt u graag een keer een prachtige zeiltocht in de middag of avond beleven? Ontspan met heerlijke hapjes en drankjes op een eiland of op de Botter. Zeilen met vrienden, familie of collega’s over de voormalige Zuiderzee. Is dit iets voor jou? Ga voor meer informatie naar: bottertochten.nl

Visspecialist de oude haven:

Geniet van het mooie terras met uitzicht op de botterwerf en de haven onder het genot van een drankje. Bij een prachtig uitzicht op de haven, hoort natuurlijk een lekker visgerecht.  Paling, Haring, Zeetong, Lekkerbekjes of voor de sushi liefhebbers; een heerlijke portie Sashimi! Een heerlijk vers visje eten in de oude haven van Huizen.

Old timers rally in het Gooi

Rally's in 't Gooi

In het gooi zijn altijd mooie rally's te beleven. Je komt op de mooiste plekjes in en rondom het gooi. Er zijn rally's waarbij je een old timer moet hebben maar er zijn ook rally's waar je met een normale auto kunt deelnamen. Lees meer...

Bron: picssr

Golf plekken in het Gooi - de Goyer

De mooiste golf plekjes

Lees hier waar mensen uit het Gooi het liefst golfen en geniet mee van  de mooiste plekjes!

Lees meer... 

Bron: gozer.nl

Het aspergediner

Één keer per jaar organiseert zMaakt! het evenement Asperges in de Akker. Tijdens dit evenement worden er een aantal speciale lunches en diners georganiseerd.

Lees meer...

Hardlopen naar en langs het strand in Huizen

Hardlopen naar het strand

Vanaf het strand schuilt achter restaurant Bruis een route waar je heerlijk kunt hardlopen of fietsen als je het bordje "Zuiderzee route volgt". Vanaf Blaricum loop je richting Huizen en binnen enkele minuten zie je de schuinen appartementen van huizen als taan (swings). Naast deze appartementen ligt het harderwijkerzand. Hier word zelfs de hele winter gezwommen door de echte sportievelingen.  Er zijn nog meer strandjes in de buurt.

Fiets routes rond en door het gooi(meer)

Fiets routes in het Gooi en omstreken

Een heerlijk stukje fietsen door het Gooi en omstreken? Een heerlijke vers visje eten in de haven van Huizen of langs het bekende Singer museum in Laren. 

Bron: route.nl/routes

Bron: hetaspergediner.nl

DoggyDating

Honden zijn het gelukkigst als ze lekker mogen rennen en ravotten met andere honden. Door als roedel te lopen, leren de honden sociaal gedrag en kunnen ze helemaal hond zijn. Met een paar klikken zie je waar en wanneer er een DoggyDate is en kan je je aanmelden. Wanneer er een nieuwe DoggyDate bij jou in de buurt is ontvang je een melding op je telefoon (of tablet). De baasjes verzamelen op de afgesproken locatie en maken een gezellige wandeling. DoggyDating maakt van de hond uitlaten een gezellig uitje voor hond en baas!

Bron: doggydating.com

Activiteiten met het bedrijf, gezin of familie bij Coronel

Activiteiten bij Coronel 

In huizen op de Havenstraat 295, kun je met het hele gezin, vrienden of als bedrijfsuitje allerlei activiteiten doen. Lasergamen, karten klimmen, het kan allemaal bij Coronel. Voor de fanatiekelingen onder ons die wel een uitdaging aan kunnen hebben ze ook drie escape rooms!

Bron: coronel.nl

Klimbos Gooi Eemland bij Lage Vuursche

Klimmen in het Klimbos Gooi Eemland

Voor volwassenen en kinderen is het erg leuk om de bossen vanaf een ander oogpunt te bekijken; van boven. Met verschillende routes en hoogtes door het bos klimmen. Kijk voor meer informatie bij klimbos.nl/klimbos-gooi-eemland/

Bron: klimbos.nl

Speelpark Oud Valkeveen

Speeldag in Oud Valkeveen

Het park heeft een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor de volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.

Zelfs bij minder mooi weer, kun je hier heerlijk spelen in een van onze overdekte attracties. Daarnaast beschikken we over een prachtige indoor speelhal van 1500 m2 en een echte Telekids-bioscoop waar leuke kinderfilms en series draaien.

Bron: oudvalkeveen.nl

De midgetgolftuinen Lage Vuursche

Verscholen in de oude bossen van de Lage Vuursche liggen in een vorstelijke, van historie doortrokken omgeving de Midgetgolftuinen Lage Vuursche. De prachtige, karaktervolle en zorgvuldig onderhouden tuinen tellen maar liefst 3 midgetgolfbanen met elk 18 holes, waarin het buitengewoon aangenaam toeven is. Dit unieke midgetgolf complex is ideaal voor een heerlijk dagje uit. Tevens is de midgetgolfbaan in de Lage Vuursche bijzonder geschikt voor een bedrijfsuitje of kinderfeestje van formaat.

Bron: Midgetgolftuinen.nl

Bron: Beeldengeluid.nl

De BN-Tour, ridjen langs de huizen van bekende Nederlanders

Bron: bntoures.nl

Kasteel Groeneveld in Baarn

Beeld en Geluid Hilversum

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder.

Rijd langs de huizen van bekende Nederlanders met de BN-Tours

Met de fiets, bus, limo of helikopter? Het kan allemaal bij BN-Tours in het Gooi. Met de tour ga je langs meer dan 40 leuke locaties in 't Gooi. Alle tours die wij aanbieden duren 90 minuten. Na vertrek zullen we 't Gooi gaan bekijken zoals je het kent vanuit Gooische Vrouwen. In Laren mag je de huizen bewonderen van o.a. Reinout Oerlemans, Willibrord Frequin, Willeke Alberti en Erik de Zwart. Daarna rij je door naar Blaricum. Hier staan onder andere de villa's van Marco Borsato, Gordon, Jeroen vd Boom, Paul de Leeuw, Winston Gerschtanowitz en John de Mol. Ze sluiten de tour af met de schitterende woningen van o.a. Rene Froger en Linda de Mol. Ook, na het succes van de serie en de film van "Gooische Vrouwen", enkele locaties uit de serie/film bezoeken. Zo zullen we de villa van Martin en Cheryl Morero zien. Kijk voor meer informatie op: bntours.nl/detour

Kasteel Groeneveld 

Dit prachtig stukje land is gelegen in Baarn. Iedere tweede zondag van de maand is er de Trotsmarkt met meer dan 50 kraampjes. Lekker eten en drinken bij Grand café Groeneveld, shoppen of heerlijk even in de buitenlucht zijn, het kan allemaal.  Daarnaast hebben zo ook activiteiten die leuk zijn voor ouderen en kinderen. Denk aan: Inspirerende debatten, evenementen, tentoonstellingen en educatieve activiteiten verzorgd.

Voor meer informatie kun je kijken op: kasteelgroeneveld.nl

Bron: kasteelgroeneveld.nl

Kinderboerderij Warande Huizen

Bron: www.gooiexpressinbeeld.nl/  en  VVV Huizen 

Kinderboerderij Warande

Centraal gelegen in het Huizer Stadspark ligt kinderboerderij De Warande. Een gezellig varkensstelletje, sierlijke paarden, allerlei soorten geiten en nog veel meer dieren wonen allemaal op deze boerderij. Hier is het mogelijk om een dier te adopteren: je krijgt dan een echt adoptiecertificaat. Bijna jarig? Ook is het mogelijk om hier een verjaardagsfeestje te vieren. Kinderen helpen mee met het verzorgen van de dieren en mogen ook paardrijden. Niemand hoeft zich te vervelen op kinderboerderij De Warande.

Kunstroute door het Gooi

Tijdens het Pinksterweekend word de jaarlijkse kunst route gehouden. Tijdens deze route zul je kunst van circa 25 kunstenaars en galeries te bezichtigen.

Bron: Kunstronde.nl  video door: Michiel beishuizen, Jan Haan, Studio Alfred Klaassen, Judith Majoor

bottom of page